• image1

    Creative Lifesaver

  • image2

    Honest Entertainer

  • image1

    Brave Astronaut

  • image1

    Affectionate Decision Maker

  • image1

    Faithful Investor

  • image1

    Groundbreaking Artist

  • image1

    Selfless Philantropist

साईट का मुख्य मेनू

sponsored ads

19 May, 2016

COMPUTER QUIZ 4


1. Who is known as father of computer ?
Answer: Charles Babbage

2. Who is the father of World Wide Web ?
Answer: Tim Berners Lee

3. Who invented Computer Mouse ?
Answer: Douglas Carl Engelbart

4. Who is the founder of Hotmail ?
Answer: Sabeer Bhatia

5. Which day is observed as Computer Literacy Day ?
Answer: December 2

6. Which company introduced mouse as an input device ?
Answer: Apple corporation

7. Which is the first Personal computer ?
Answer: The Altair

8. A group of 4 bits is called as ?
Answer: Nibble

9. Where is first Techno park in India situated ?
Answer: Trivandrum (Kerala)

10. India's first private Internet Service Provider ?
Answer: Satyam Infoway Ltd

11. Who wrote the autobiography  'Passage from Life of a Philosopher' ?
Answer: Charles Babbage

No comments:

Post a Comment