• image1

    Creative Lifesaver

  • image2

    Honest Entertainer

  • image1

    Brave Astronaut

  • image1

    Affectionate Decision Maker

  • image1

    Faithful Investor

  • image1

    Groundbreaking Artist

  • image1

    Selfless Philantropist

साईट का मुख्य मेनू

sponsored ads

24 May, 2016

COMPUTER QUIZ NO-6


1. Father of supercomputer is:
Answer: Seymour Cray
2. Father of Computer Science is:
Answer: Alan Turing

3. First Cyber police station established in India was at:
Answer: Bangalore

4. Internet controlling in India is by:
Answer: Videsh Sanchar Nigam Ltd.

5. Name the first Supercomputer in the world?
Answer: The CDC 6600, released in 1964, is generally considered as the first supercomputer.
6. RAM stands for:
Answer: Random Access Memory

7. CPU stands for:
Answer: Central Processing Unit

8. WAP stands for:
Answer: Wireless Application Protocol

9. Compact Disc (CD) invented by:
Answer: James T. Russell

10. Computer Programming Language 'C' introduced by:
Answer: Dennis Ritchie

No comments:

Post a Comment